Uncategorized

Cele mai cunoscute tipuri de marmura

marmura Crema Marfil

Marmura este un tip de piatră naturală menită să adauge frumusețe unei camere, indiferent dacă este o bucătărie, un living, o baie, o intrare sau orice altă parte a casei.

Veți vedea diferitele tipuri de marmură utilizate cel mai frecvent ca podea sau blat și, uneori, ca material de perete.

Cu finisajul corect, marmura va avea un aspect luxos de durată care creează un spațiu calmant dar elegant si sofisticat.

Tipurile cele mai cunoscute de marmura sunt:

  • Marmura Carrara:

Acesta este cel mai obișnuit tip de marmură, din cariere în regiunea Carrara din Italia. Este de culoare alb-cenușiu, cu o venă moale, gri.

Este de departe cel mai obișnuit tip folosit în placari pentru pardoseli, deoarece este destul de economic.

marmura Calacatta
marmura Calacatta Sibiu
  • Marmura Calacatta:

Această marmură se încadrează la celălalt capăt al spectrului, ca fiind cea mai luxoasă și mai scumpă, datorită rarității sale. Deși este similar în aparență cu marmura de Carrara, are modele de venă mult mai închise și groase pe un fundal alb strălucitor. Există, de asemenea, o variație cu nuanțe de aur foarte frumoase în veining.

Marmura Calacatta provine din cariere specifice din regiunea Carrara din Italia.

 

  • Marmură Statuario:

Aceasta este, de asemenea, similară cu Carrara, dar are un fundal alb mai translucid și un aspect mai dramatic, ceea ce îi conferă un sentiment mai luxos. Această marmură provine din regiunea Carrara din Italia, dar la nord de regiunea în care sunt făcute cariere de marmură Carrara și Calacatta.

 

  • Marmură Emperador:

Acest tip este în carieră în Spania și vine în diverse nuanțe de maro, cu vena neregulată.

  • Marmura Crema Marfil:

Tot din Spania, Crema Marfil vine în multe variații de culoare, cele mai frecvente fiind bej sau gălbuie, cu venă care variază în intensitate.

 

  • Marmură Talathello:

Uneori numită marmură bej argintiu, această varietate carierează în Turcia are un fundal gri deschis, cu pete de vene neregulate de argint sau bej.

  • Marmura neagră Levadia:

Aceasta este o marmură neagră foarte izbitoare din Grecia. Nu este adesea folosita pentru podele, dar este foarte impresionanta atunci când este aleasa pentru un astfel de proiect.

Indiferent de preferinte, la Rocas Decor gasesti marmura pentru proiectul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *