Uncategorized

Travertinul pentru terase exterioare

travertin exterior sibiu

O terasă placata cu travertin este o alegere perfectă pentru a crea un spațiu pentru recreere și agrement.
Un material precum travertinul este foarte practic datorită culorilor sale neutre și posibilităților nesfârșite de texturi și finisaje, dar adaugă, de asemenea, un stil rafinat, relaxat și atemporal oricărui spațiu în aer liber.
travertin sibi

Tipul de tăiere realizat în bloc, precum și tratarea găurilor sau diferitele finisaje ale suprafeței fac această piatră naturală atât de versatilă. Din acest motiv, aceeași piatră poate avea multe versiuni diferite.
Travertinul este exploatat în blocuri din cariere. Din aceste blocuri, plăcile sunt tăiate în plăci subțiri cu care putem lucra. Diferența dintre modele constă în faptul că cel cu linii aproape drepte este modelul „vein cut” în timp ce cealalt care vine cu modele de toate formele și dimensiunile este modelul „cross cut”.

travertin veincut/crosscut
travertin sibiu

Decizia cu privire la folosirea plăcilor tăiate impotriva sau de-a lungul venei este pur și simplu o chestiune de preferință. Unii proprietari vor prefera plăcile tăiate cu vene pentru liniile lor netede aproape paralele, în timp ce alții vor alege plăcile tăiate în cruce pentru aspectul artistic.

Travertinul este o roca care se formeaza langa izvoare termale, fapt care ii confera aspectul de fagure, cu multe gauri. In functie de modul in care au fost tratate găurile sale, puteti gasi:

1. travertin cu pori deschiși, lăsând porii deschiși și adaptându-se astfel la stilurile rustice sau naturale.
2. travertin cu porii acoperiți cu chit sau rasini de aceeași culoare ca piatra sau o umplutură transparentă. Cu acest tratament, reușim să acoperim porii, menținând toată frumusețea pietrei.
Indiferent de ce finisaj preferati, la Rocas Decor il gasiti.
Ne gasiti in Sibiu, strada Turda nr 15, unde va asteptam cu drag cu sfaturi si recomandari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *