Uncategorized

Crearea unui spa în casa ta folosind piatră naturală

Nu există îndoieli că un mediu spa ajută la stimularea și calmarea simțurilor. Deconectarea devine necesară pentru bunăstarea noastră. Fie că dorim deconectarea de la dispozitivele noastre sau pur și simplu sa  oprim vârtejul zgomotului provenit de la toate tipurile de media, căutăm modalități de a scăpa de presiunile vieții de zi cu zi într-o lume din ce în ce mai saturată din punct de vedere tehnologic. Drept urmare, designerii de interior înregistrează o creștere a proprietarilor de case care încearcă să proiecteze o oază asemănătoare spa-urilor în casele lor. Incorporarea pietrei naturale joacă un rol esențial în crearea acestor spații calmante.

A ajuta la crearea spațiilor de sănătate și bunăstare este o tendință în creștere între designerii de interior deoarece mai mulți proprietari realizează modul în care designul poate afecta pozitiv sau negativ starea lor emoțională.

Luxul pietrei naturale

Băile romane erau din piatră, amintesc designerii clienților care doresc să proiecteze băi pentru a imita o atmosferă asemănătoare spa-ului.

Tot designerii observă că piatra naturală este adesea comercializată ca obiect de lux și, ca mobilierul fin, este frumoasă și trebuie îngrijită. Ei reamintesc clienților să ia în considerare tipul de piatră naturală pe care o aleg, deoarece unele tipuri oferă o rezistență mai bună la pete decât alțele. Pentru clienții care insistă pe marmură în băile lor, de exemplu, trebuie să țină cont de faptul că, ca orice piatră naturală, trebuie curățată corect și sigilată periodic. Dacă întreținerea este o preocupare, căutați o piatră naturală care poate oferi rezistență la pete, dar totuși să ofere acel aspect pur și curat al unui spa.

Un alt motiv pentru care designerii adoră senzația de piatră naturală în băi este că piatra este bună pentru reținerea căldurii. Podelele încălzite sub piatră naturală se simt atât de confortabil când cineva iese din cadă sau duș.

Proiecte și culori naturale din piatră pentru a potoli corpul și mintea

Calcarul, marmura și travertinul au tendința de a fi cele mai preferate tipuri de pietre pentru o baie special datorită varietății mari de dimensiuni, culori și texturi oferite.

Designerii constată că tonurile calde merg bine cu tonurile de lemn. Este admirabila asocierea unei varietati  de tec, stejar sau nuc cu pereții Crema Marfil și podelele Emperador Dark. Deoarece mulți dintre clienți își doresc aspectul de marmură alba Cararra fără întreținere, se recomanda adesea cuarțul, deoarece are o rezistență mai bună la patare decât marmura.

Alte culori cu ton cald pentru o baie asemănătoare spa-ului includ bej sau maro. Pentru cei care găsesc tonuri mai reci mai liniștitoare, se recomandă alb sau gri. Pentru clienții care preferă spactacolul si modelele din piatra naturală, se recomanda marmura Rainforest Green sau Maro.

Un lucru cu care toata lumea este de acord, este că tonurile de Pământ – precum cele utilizate în spațiul clasic spa – ar trebui integrate atunci când este posibil: griurile de culoare închisă, maroul si verdele sunt exemple clasice.

Un alt mod de a aduce experiența de spa acasă este prin sunet. Beneficiile vindecătoare ale sunetelor relaxante au fost bine documentate, iar majoritatea spa-urilor folosesc sunete senine în spațiile lor, fie prin muzică, fie prin sunete senine ale cascadelor, ploii sau cheilor.

Deoarece cascadele sunt o funcție a naturii,  se consideră că nu există un material mai bun care să reproducă sunetul calmant al apei care se  trântește peste roci decât cu piatra naturală.

Crearea unei atmosfere asemănătoare spa-ului acasă

 

Cheia creării unei atmosfere asemănătoare spa-ului acasă este nu numai prin crearea unui spațiu deschis vizual, ci și prin încorporarea unor elemente de lux, fie prin utilizarea de dușuri din piatră naturală ca parte a proiectării, sau prin instalarea pardoselilor încălzite și a încălzitorilor de prosoape. Un alt element de design care trebuie luat în considerare este utilizarea carcaselor din sticlă de la podea până la tavan pentru a permite luminii naturale să se infiltreze. Toate aceste lucruri ajută la creșterea aspectului băii.

In concluzie, definiția de wellness se extinde, iar oamenii caută refugiu și spații pentru a se retrage din haosul vieții de zi cu zi. Si ce alt refugiu mai potrivit decat propria ta casa ar putea exista?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *