Uncategorized

Pardoseli placate cu marmura

marmura breccia oniciata
  • Pardoselile de marmură sunt potrivite pentru tine?

Nici un material de pardoseală nu conferă mai multe eleganță decat o marmură bună, dar marmura este o piatră temperamentală care necesită o atentie considerabilă atat la instalarea acesteia cat și la îngrijirea ei. Fiți conștienți de limitările sale înainte de a investi in pardoseli din marmură.

  • Mentenanță și reparații

Odată instalată, întreținerea de rutină a unei pardoseli din marmură este relativ ușoară – necesită același tip de ingrijire pe care o faceti cu o podea de gresie ceramică. Cu toate acestea, spre deosebire de faianța ceramică, marmura este destul de poroasă, așa că nu ar trebui să lăsați apa să stea la suprafață. Aceasta poate pătrunde în piatră și o poate decolora.

Marmura are un pH pe partea de bază (alcalină), datorită originii sale ca un calcar sedimentar. Aceasta înseamnă că poate avea o reacție chimică ori de câte ori vine în contact cu substanțe acide. Aceasta poate include o mare varietate de alimente, sosuri, băuturi și produse de curățare. Din păcate, petele de decolorare care provin din aceste materiale sunt de obicei permanente. Acest lucru poate fi prevenit prin aplicarea unei solutii de etanșare chimica. Dar pentru o protecție optimă, etanșarea suprafeței trebuie să fie reaplicată anual.

Chiar dacă este piatră, marmura este de fapt un material relativ moale, care poate fi zgâriat. Acest lucru este valabil mai ales dacă materialul este lustruit, deoarece imperfecțiunile se vor observa mai mult pe suprafața solidă netedă și plată. Din păcate, zgârieturile nu pot fi reparate cu ușurință fără înlocuirea completă a materialului deteriorat.

 

  • Design

Cel mai mare avantaj al marmurei este că eleveaza instantaneu aspectul unui spațiu, oferindu-i un aer regal greu de imitat. Marmura este disponibilă în mai multe culori, chiar și în amestecuri multicolore uimitoare, oferind opțiuni flexibile pentru o varietate de scheme decorative.

 

 

 

marmura Crema Marfil
marmura Crema Marfil

 

Deoarece este un produs al pământului, fiecare piesă de marmură este una singură; nu există alta ca aceasta nicăieri în lume. În cazul marmurei multicolora, această unicitate poate fi destul de pronunțată, pe cand la marmura mai uniforma, schimbările de culori sunt mult mai subtile și mai subțiri. Oricare o alegi, imbracata in marmura, podeaua ta va iesi în evidență cu propria personalitate.

Spre deosebire de majoritatea pietrelor naturale, marmura este capabilă să ia un nivel de luciu foarte ridicat, obținând un aspect neted și strălucitor de mătase atunci când este tratată corect.

Acest aspect de rafinament și glamour evocă cel mai înalt sentiment de eleganță într-un spațiu.

Pentru mai multe informatii si pentru a-ti asigura succesul in placarea pardoselilor, specialistii Rocas Decor iti stau la dispozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *