Uncategorized

Impermeabilizarea travertinului in 5 pasi

travertin pentru baie Sibiu

Pasul întâi: îndepărtați orice acoperire cu ceară

Travertinul poate veni cu o pelicula de ceară la suprafață. Dacă plăcile tale sunt sigilate cu ceară, primul pas este să elimini ceara cu un produs specializat. Asigurați-vă că alegeti o soluție non-acidă, deoarece travertinul este extrem de sensibil la substanțele acide și se va păta.

Pasul doi: curățați travertinul

Măturați cu atenție podeaua de travertin pentru a îndepărta murdăria și particulele mari de praf.

Aplicați un produs de curățare alcalin sau neutru, conceput pentru podelele de travertin. Urmați instrucțiunile producătorului pentru curățarea plăcilor cu acest produs. Este important să eliminați de pe podea orice murdărie, praf sau grăsime. Uscați suprafața cu o cârpă de bumbac sau microfibră.

Pasul trei: Permite uscarea plăcilor

Lăsați plăcile de travertin să se usuce timp de 72 de ore înainte de a aplica impermeabilizantul. Limitați circulația în această perioadă pentru a păstra pardoselile curate.

Pasul patru: aplicați impermeabilizantul

Urmați cu atenție instrucțiunile producătorului pentru tratamentul ales. Procesul de aplicare pentru majoritatea produselor necesită împrăștierea într-un strat uniform, folosind un aplicator sau o cârpă moale. Lucrați în secțiuni mici de podea începând din cel mai îndepărtat punct al camerei. Nu treceți la următoarea secțiune a plăcii până nu terminați complet procesul de aplicare pe plăcile la care puteți ajunge.

 

Așteptați aproximativ 30 de minute pentru ca prima aplicare a materialului de etanșare să se usuce. Aplicați un al doilea strat în același mod ca primul. Înlăturați excesul de solutie și ștergeți podeaua cu o pânză de microfibră sau bumbac.

Pasul cinci: Lăsați tratamentul să se usuce

Se lasă aproximativ 48 de ore să se usuce impregnantul. Dacă puteți rămâne în afara pardoselii pentru mai mult timp, acest lucru este ideal. Pentru a testa impermeabilizantul, împrăștiați câteva picături de apă pe podea. Dacă sigilatorul s-a întărit corect, apa va forma mărgele mici.

 

De ce se sigilează travertinul?

În timp ce travertinul este un produs durabil dar este de asemenea poros, ceea ce îl face susceptibil la colorare. Sigilarea travertinului dvs. îl va proteja de acest tip de daune. Acest job regulat de bricolaj va prelungi viața plăcilor de travertin, astfel încât să vă puteți bucura de ani de podele frumoase.

 

Cum să vă mențineți pardoselile de travertin

Curățați pardoseala sigilată în mod regulat cu apă caldă și o soluție de curățare neutră. Păstrați substanțe acide, cum ar fi sucul de portocale, departe de podelele de travertin chiar și după ce au fost sigilate, deoarece acestea pot încă păta. Reaplică tratamentul anual sau o dată la doi ani conform recomandărilor producătorului.

 

Podelele de travertin sunt o alegere frumoasă care îți va îmbunătăți locuința atunci când este întreținută corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *