Uncategorized

Blat de granit vs blat de cuarț

Crystal Calacatta Amnis

Există o alegere clară între cele doua? Nu chiar, ambele tipuri au sustinatori. Cheia este să le înțelegeți pe deplin și, atunci când veți face acest lucru, veți ști care este cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

  • Piatră solidă vs. piatră prelucrata

Blaturile de granit sunt extrase din piatră pură. Piatra este tăiată în plăci și apoi șlefuită pentru instalare.

Blatul cuarțului este fabricat din cuarț zdrobit care este amestecat cu pigment pentru colorare și rășină ca liant. Conținutul de cuarț este de obicei de la 92% la 94%.

Dacă doriți blaturi din piatră autentice, atunci granitul este singura dvs. alegere aici.

  • Aspectul granitului și al cuarțului

Ambele tipuri au punctul lor forte. Granitul prezintă variații ușoare, naturale, în nuanța pietrei. Culorile variază de la tonuri de pământ la albastru, chiar si verzi. ]

Colorația cuarțului este mai consistentă și este disponibilă într-o gamă mai largă de culori, deoarece acestea sunt produse cu pigmenți adăugați la cuarț.

Care este mai bun?” Frumusețea este în ochiul privitorului de aici. Ambele arată foarte bine. Pe măsură ce parcurgeți opțiunile, veți obține o preferinta intre cele doua.

  • Problema durabilității

În timp ce granitul natural este izbitor de frumos, acesta are punctele sale slabe. Piatra trebuie să fie sigilată la instalare și resigilată în mod regulat.

Cuarțul nu necesită acest nivel de îngrijire. În plus, blaturi din piatră naturală, inclusiv granit sau ardezie  se degradeaza in timp. Granitul care a fost sigilat cu un produs pe bază de rășină în timpul fabricației va fi mai rezistent la probleme decât granitul standard, dar încă nu este la fel de rezistent ca cuarțul.

 

  • Materialul de construcție mai ecologic

Blaturile din granit natural produc mai puține emisii de carbon în timpul producției decât blaturile de cuarț. Nici unul nu emite cantități semnificative de radon sau de compuși organici volatili.

Concluzie pro granit:

Dacă decideți în cele din urmă despre piatra naturală, luați-vă angajamentul să o sigilați singuri sau să o sigilați de către un profesionist în mod regulat. Curățati petele imediat. Turnați vin și suc în pahare în timp ce le țineți deasupra chiuvetei sau a unei mese, nu pe blat. Nu lăsați mâncăruri umede sau murdare pe ele. Îngrijirea suplimentară  va menține frumusețea naturală pe care o dorești pentru casa ta.

Concluzie pro cuarț :

Dacă doriți ceva care să ofere mai multe opțiuni de culoare și să necesite o întreținere mai mică, atunci blaturile din cuarț sunt o alegere durabilă, rezistentă la pete și cu aspect bun. Curățarea este ușoară și veți fi siguri că veți primi murdăria și germenii.

Pentru mai multe informatii, apelati cu incredere la specialistii Rocas Decor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *