Uncategorized

Avantajele treptelor din piatră naturală

trepte-granit-steel-grey
 Care sunt avantajele treptelor din piatră naturală?

O scară din piatră naturală, proiectată și fabricată manual pentru a se potrivi perfect cu stilul casei dvs., este atemporală și frumoasă.

Acesta este în sine un motiv suficient pentru a alege o scară din piatră naturală personalizată – dar există și multe alte avantaje …

trepte marmura botticino +emperador dark
trepte marmura botticino si emperador dark

 

 

  • De lungă durată

Piatra este probabil cel mai durabil material care poate fi utilizat în construcția scărilor și cu siguranță va rezista mult mai mult decât o scară tradițională din lemn.

Uită-te doar la scările de piatră naturală din toate acele castele ruinate care au supraviețuit mai multor secole de utilizare  aproape complet nevătămate.

Spre deosebire de lemn, o scară din piatră naturală nu va putrezi sau nu se va despica. Și piatra nu se uzează și necesită înlocuire regulată, cum ar fi scările cu mochetă.

Pentru a vă menține scara de piatră naturală în stare perfectă, este nevoie doar de măturare și ștergere regulată – și eventual de resigilare ocazională pentru a o proteja de pete și zgârieturi.

 

  • Adaugă valoare

Durabilitatea de lungă durată și aspectul clasic al unei scări din piatră naturală pot fi o modalitate excelentă de a adăuga valoare casei tale.

Fiecare scară din piatră personalizată este o piesă de bază – și un punct focal minunat care va da factorul „wow” atât vizitatorilor, cât și potențialilor cumpărători.

 

  • Varietate de stiluri

Pentru un material de construcție dur, piatra este foarte  versatilă.

Folosind abilități vechi de secole, echipati cu echipamente moderne de tăiere și sculptură, maeștrii pietrari pot crea o scară din piatră naturală care să se potrivească oricărui stil de construcție – de la curbe sculptate tradiționale până la linii ultramoderne elegante, care încorporează și balustrade din sticlă, lemn sau metal.

 

  • Izolare fonică

Majoritatea scărilor din lemn pot face destul de mult zgomot, mai ales dacă membrii mai tineri ai familiei insistă să urce și să coboare în mod regulat scările!

Mocheta pe scările din lemn reduce în mod evident zgomotul – dar în timp, extinderea și contracția lemnului pe măsură ce scările se așează  pot duce la scârțâituri și zgomote enervante.

O scară din piatră naturală este în mod clar o construcție cu totul si cu totul mai solidă si mai silentioasa iar acest lucru il veți simți de fiecare dată când o veți folosi.

 

  • Rezistent la foc

O parte din motivul pentru care piatra naturală este utilizată pentru scări în multe clădiri publice este că este puternică și durabilă – capabilă să reziste utilizării constante de sute de oameni zilnic.

Dar un alt motiv este că piatra este complet ignifugă, oferind o cale de evacuare de încredere până la nivelul solului în caz de urgență.

 

  • Bun pentru alergii

Pentru mulți oameni, un avantaj esențial al pardoselilor din piatră naturală este că este mult mai ușor să păstrați curățenia și lipsa  prafului care produce alergii.

Covoarele pentru scări sunt deosebit de dificile, deoarece sunt greu de aspirat eficient din cauza tuturor colțurilor incomode.

La fel ca o podea din piatră, o scară din piatră naturală este o alegere ideală pentru persoanele care suferă de alergii.

 

trepte marmura Breccia Sarda
trepte marmura Breccia Sarda

 

  • O bucată de istorie

 

Alegând o scară din piatră naturală pentru casa dvs., calcati pe urmele proprietarilor de case de-a lungul veacurilor care au obținut recompensele – și beneficiile – deținerii unei scări de piatră.

Fie că doriți un stil tradițional clasic sau un aspect ultramodern, piatra naturală vă poate oferi o scară frumoasă și de lungă durată pentru a vă îmbunătăți casa.

 

 

De ce să nu vii și să vezi cât de specială poate arăta piatra naturală? Sunteți binevenit să veniți în showroom-ul nostru renovat din Sibiu, str. Turda 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *