Bucătăriile albe sunt clasice și au câștigat popularitate în ultimii ani.
Deși sunt frumoase, blaturile din marmură pot fi considerate ca avand o întreținere ridicată.
Marmura este o piatră pe bază de calciu, predispusa la zgârieturi și gravuri. Lipsa de duritate înseamnă că sunt mai multe lucruri de luat în considerare în ceea ce privește utilizarea ei de zi cu zi.
Iata cateva sfaturi despre modul de protectie al blaturilor din marmură:
Intretinerea zilnica
Unul dintre cei mai importanți pași în îngrijirea marmurii este prevenirea petelor și a zgarieturilor.
Produsele acide sunt comune în bucătărie: roșii, citrice, sucuri, alcool și oțet. Atunci când marmura intră în contact cu orice aciditate, aceasta din urma poate să fie afectata. De asemenea, marmura se poate colora; doi dintre cei mai mari vinovați sunt vinul roșu și uleiul.
Dacă cineva varsă vin roșu pe blat și îl ștergeți imediat, 99 la sută din timp nu se va păta, dar daca a ramas peste noapte, va pata. Majoritatea petelor pot fi scoase de pe blat în timpul unei restaurări.
Preveniți zgarierea si patarea folosind în mod religios plăci de tăiere si curatand blatul zilnic.
Intretinerea anuala
Marmura ar trebui sigilată în mod regulat, dar experții se contrazic cand vine vorba de cât de des. Verificați recomandările producătorilor de pe eticheta produsului. Multe sigilante vor dura 10+ ani, iar altele doar 6 luni.
Ca masura preventiva, va recomandam impermeabilizarea blaturilor o data la 6 luni.
Testează dacă piatra ta are nevoie de sigilare, punând câteva picături de apă pe blatul tău și lăsându-le să stea. Dacă lasă o pată întunecată, s-a infiltrat în piatră și inseamna ca trebuie sigilat blatul.
Pentru solutii personalizate, nu ezita sa apelezi la specialistii Rocas Decor.