Uncategorized

7 lucruri pe care nu le cunosti despre blaturile de cuart

blat compozit star white

 

Mulți oameni sunt suficient de înțelepți pentru a înțelege că așa-numitele blaturi „cuarț” sunt cumva diferite de alte blaturi din piatră naturală.

Blaturile de cuarț sunt de fapt o formă de „piatră proiectată”, obținute din particule de piatră care se leagă împreună cu rășini .

Iata 7 lucruri pe care si cei mai cunoscatori dintre noi le gasesc neobisnuite despre blaturile din cuartz:

1.Blatul din cuarț nu este cuarț solid

Sigur, în majoritatea blaturilor din cuarț există un cuarț acolo, dar a spune că toate blaturile sunt in intregime cuart este ca și cum ai spune că toate mașinile dintr-o parcare medie sunt Chevrolets.

10% din volumul unui blat de cuarț nu este deloc piatră, ci mai degrabă un liant polimeric sau pe bază de ciment. Și celelalte 90 la sută? Resturi de granit, marmură și piatră naturală sau deșeuri industriale reciclate, precum ceramică, silice, sticlă, oglinzi, etc. Și da, cuarț real – uneori poate majoritar. Tot acest material de rocă amestecat și ținut împreună cu lianți este așa-numitul blat de cuarț.

Concluzie: blaturile din cuarț pot include cantități mai mari sau mai mici de cuarț efectiv, dar nu includ nici un cuarț solid și probabil au și alte materiale în ele.

2. Toate blaturile din cuarț vin dintr-o singură sursă

În 1963, tehnologia de creare a pietrei proiectate a fost dezvoltată de compania bretonă din nord-estul Italiei, care a autorizat procesul sub marca comercială Bretonstone®. Peste 50 de ani mai târziu, Breton este încă în viață și lovește cu piciorul. Procedeul constă în amestecarea agregatului de piatră naturală pulverizată cu un amestec de polimeri, îndepărtând aerul, apoi încălzind și modelând materialul în plăci care au duritatea și aspectul pietrei naturale. Tehnologia Bretonstone a fost licențiată pentru peste 50 de companii din întreaga lume, inclusiv nume celebre precum Silestone, Cambria și Caesarstone. În timp ce acești producători își adaugă flerul și nuanțele la blaturile lor de piatră proiectate, totuși lucrează din  brevet original de la Breton. Unele forme de blaturi de cuarț includ acum fragmente de oglinzi și alte sticlă, filamente metalice din aramă și diverse amestecuri de granit și marmură. Un efort considerabil se realizează în crearea de amestecuri care produc aspect unic.

 

3.Termenul Bretonstone nu este derivat din limba franceză

Denumirea comercială Bretonstone nu are legătură cu cuvântul Breton, termen care se referă la oamenii din regiunea Bretania din Franța. Bretonstone a fost de fapt dezvoltat la mai mult de kilometri distanță de Bretania, în Castello di Godego, el însuși situat la aproximativ 20 de mile de Veneția, Italia.

Bretonul în cuvântul Bretonstone este un portmanteau – un cuvânt amestecat format din bre (pentru brevetti, care înseamnă aproximativ „brevete”) și ton (pentru numele de familie al fondatorului Marcello Toncelli).

4. Blaturile din cuart sunt verzi

90% din materialele asemănătoare cu piatra care stau la baza blaturilor de cuarț sunt toate produse secundare ale altor procese de fabricație sau de carieră. Nici o piatră naturală nu este utilizată exclusiv în blaturile de cuarț. Chiar și rășinile care cuprind restul de 10 la sută dintr-un blat de cuarț au devenit mai naturale și mai puțin sintetice. Cuvântul mărcii bretone pentru acest ingredient este rășini biolenice, referindu-se la o combinație de rășini artificiale și organice, aceasta din urmă derivată din uleiuri vegetale nealimentare.

 

5.De multe ori pasesti pe cuarț

Majoritatea cuarțului este montata în cantitati masive pentru locuri precum mall-uri, aeroporturi și podele. Fără îndoială că ai umblat pe o placa de cuarț și nici măcar nu ai știut.

Cuarțul a făcut un cerc complet, deoarece primul material pe care inventatorul Marcello Toncelli l-a dezvoltat au fost mini plăci turnate manual de aproximativ 12×20 inci, tăiate și folosite pentru gresie. Aplicațiile de blat nu au venit decât cu ani mai târziu. Într-adevăr, chiar și la mijlocul anilor ’70, plăcile au măsurat doar aproximativ 50 de centimetri lungime – cu greu o dimensiune pe care o puteam numi demnă de blat.

6.Cuarțul nu mai concurează cu granitul

Ani de zile, cuarțul a încercat să joace jocul pietrei naturale. Acesta a căutat să-și dezvolte o reputație ca versiune mai durabilă, mai puțin poroasă și mai ușor de fabricat decat granitul.

În timp ce materialele de cuarț cu aspect de granit încă mai păstrează loc fruntas pe piata, cuarțul care arată ca nimic altceva este un segment din ce în ce mai popular. Un exemplu este Caesarstone. Ca și cum modernul nu ar fi o categorie de stil suficient de actuală pentru consumatori, Caesarstone are acum o categorie ultra-modernă, cu oferte precum Apple Martini, Blizzard și Crocodile.

7.Mai multe cuarțuri înseamnă prețuri mai mici ale granitului

Potrivit unui raport al grupului Freedonia, blaturile de cuart continuă să preia cota de piață a granitului. Proprietarii de case care în anii trecuți ar fi putut alege granitul aleg tot mai mult cuarțul. Dar acesta are un efect secundar norocos pentru oricine dorește să instaleze granit: prețuri mai mici datorită cererii mai mici.

Fie ca alegi granit sau cuart pentru blatul tau, Rocas Decor este locul potrivit pentru achizitionarea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *